Dersom du ønsker hjemmefødsel kan jeg hjelpe deg med å finne en hjemmefødselsjordmor som kan tilby en trygg og sikker ramme for deg og din partner gjennom ditt svangerskap, fødsel og tidlig barseltid

 

Informasjon om hjemmefødsel

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

VALGFRIHET UNDER FØDSEL

 

Det finnes mange ulike fødestillinger. Dette er det lurt å kjenne til før du kommer i fødsel, slik at du kan prøve deg frem når du kommer til pressefasen. Dette handler om valgfrihet under fødselen. Det er din kropp, din fødsel og ditt valg. Her snakker jeg om fordeler ved knestående fødsel. Hilsen Jordmor Bippi.
 

RETNINGSLINJER FOR HJEMMEFØDSLER

 

Høsten 2012 fikk Norge sine første retningslinjer for hjemmefødsler. Jordmorteamet er veldig fornøyd med retningslinjene, og synes dette innebærer en anerkjennelse av at det er et trygt alternativ å føde hjemme i dag. Kort fortalt sier retningslinjene at dersom du er frisk, har et barn i hodeleie, et komplikasjonsfritt svangerskap og føder til termin, er det trygt å føde hjemme. Her finner du fullversjonen:
http://helsedirektoratet.no/Om/nyheter/Sider/retningslinjer-for-hjemmefodsel.aspx

Fra 01.09.16 bestemte Helse- og omsorgsdepartementet at de ikke lenger skal betale to jordmødre tilstede på en hjemmefødsel. Da faglige anbefalinger er at jordmor på hjemmefødsel har en assistent tilgjengelig mener vi den assistenten skal få betalt. Inntil dette er noe Staten vil dekke, ser vi oss nødt til å ta mer betalt fra den enkelte fødekvinne. Vi jobber hardt for at Staten skal endre mening.

 

LYSBILDESERIE FRA RENATES HJEMMEFØDSEL

 

Renate og Marius valgte å føde planlagt hjemme med jordmødre fra Jordmorteamet. Her kan du se en nydelige lysbildeserien fra denne fødselen:


LURER DU PÅ OM DU SKAL FØDE HJEMME?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Er du usikker på om du skal velge en hjemmefødsel?Det er nesten alltid ett spørsmål de fleste stiller seg når de skal ta den endelige beslutningen: Hva om noe akutt skulle skje?

Først og fremst er det er viktig å understreke at vi har lang erfaring som jordmødre. Til sammen har vi jobbet i 30 år på ulike fødeavdelinger, og som Jordmorteamet har vi tatt imot flere hundre barn i hjemmefødsler. Vår erfaring er at det er svært sjelden det oppstår akutte situasjoner. Undersøkelser viser at det faktisk er mindre risiko for komplikasjoner når du føder hjemme. Vi baserer våre risikovurderinger underveis på tett oppfølging gjennom hele svangerskapet. Vi blir godt kjent med deg, og gjør en nøye vurdering helt frem til du går i fødsel, for å forsikre oss om at det er forsvarlig for deg å føde hjemme.

Denne strenge seleksjonen er for å unngå komplikasjoner som kan håndteres bedre på sykehus. Vi går detaljert gjennom hva vi anser som grunner for å reise på sykehuset underveis og etter fødselen. Vi forklarer hva vi gjør ved ulike akutte situasjoner før eventuelt ambulansen kommer. Ofte viser vi hva vi har med av utstyr og medisiner i jordmorkofferten. Det kan være godt både for deg og en ev partner å vite at vi overvåker hjertelyden med jordmorstetoskop og doppler underveis. 

 

Som oftest vil en jordmorprat med oss, gi deg og en ev partner akkurat den trygghetsfølelsen som skal til for å velge en hjemmefødsel. Det lureste du kan gjøre for at du/dere skal føle dere komfortable med å velge hjemmefødsel med Jordmorteamet, er å bestille tid til en prat med oss. Da kan vi best finne ut om hjemmefødsel er et godt alternativ for deg.

 


Ta en titt på vår facebookside:  https://www.facebook.com/pages/Jordmorteamet-

Les gjerne denne ytringen: Jeg valgte å føde hjemme.

© 2015 Utarbeidet av L&M Reklame - www.LMreklame.no. Proudly created with Wix.com